Hammasimplantti

Implantti on titaaninen keinojuuri, joka istutetaan leukaluuhun kirurgisesti. Tämän keinoruuvin tai ruuvien päälle sitten rakennetaan suunniteltu proteettinen ratkaisu, silta, yksittäinen hammas tai vaikkapa kiinnitetään siihen irrotettava kokoproteesi.
Implantti on kuin oma hammas, joka lisää purentatukea omana yksikkönään eikä ole riippuvainen viereisistä hampaista. Implanttihoidon ennuste on nykyaikana jo erittäin hyvä. 10 vuoden ennuste on jo yli 98%.
Implanttivalmistajat antavat jo implanttirakenteille elinikäisen takuun, mikä kertoo sen toimivuudesta.

Implanttihoito ei sinänsä katso ikää, mutta yleisterveydellisiä rajoittavia, implanttihoidon ennusteeseen vaikuttavia tekijöitä on ja ne tulee ottaa huomioon hoitovaihtoehtoa suunniteltaessa.
Potilaan kotihoito tulee olla riittävän hyvä, jotta implantin ympärillä olevan kudokset säilyisivät terveinä. Tupakointikaan ei sinänsä ole este hoidolle, mutta yli 10 savuketta päivässä polttelevan hoidon ennusten on jo selvästi huonompi verrattuna tupakoimattomaan potilaaseen.

Implantti vaatii ympärilleen riittävän määrän luuta. Mikäli suunnitellulla implantin asettamispaikalla on liikaa luupuutosta, korvataan luupuutos joko omalla luusiirteellä tai ns. keinoluulla. Implanttihoitoa suunniteltaessa hammaslääkäri informoi potilasta, potilaan niin halutessa, mikä olisi paras tapa toteuttaa implantointi. Itse kirurginen toimenpide on yksinkertainen, turvallinen ja se ei ole kivulias.

Puuttuva hammas kannattaa ottaa aina puheeksi. Hammaspuutokseen ei tarvitse tottua, vaan keinot sen korvaamiseen on olemassa. Tarjoamme tässäkin ilolla ammattitaitoamme.

Kulumisen lisäksi hammaspuutos eli purentatuen puutos aiheuttaa rasitusta leukaniveliin. Tällöin palautetaan riittävä purentatuki proteettisin ratkaisuin. Yhtä ainoaa joka tilanteeseen sopivaa hoitovaihtoehtoa ei ole, vaan hoito on aina suunniteltava yksilöllisesti, potilaskohtaisesti suuhun sopivaksi.

Kukaan ei jaksa pitkään vellikuurilla, joten kyllä kunnon hampaat suussa olla pitää!

Ajanvaraus

NETTIAJANVARAUS

Bulevardin Hammaslääkäri, Helsinki
Puh. 010 2790 621
Sijainti »

Veikkolan Hammaslääkäriasema
Puh. 010 2790620
Sijainti »

Mäntynummen Hammaspaikka, Lohja
Puh. 010 2790 622
Sijainti»