Ennaltaehkäisevä hoito hampaille

Parasta hampaiden hoitoa on ennaltaehkäisevä hoito, mikä pitää sisällään sen arkisen kotihoidon. Hampaat tulisi harjata kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Lisäksi hammaslankaa tulisi käyttää päivittäin. Hammaslangan sijaan laajempia hammasvälejä ja proteettisia ratkaisuja voi putsata myös hammasväliharjalla. Tikku on myös oiva tapa putsaukseen, mutta ei korvaa hammaslankaa.

Lisäfluorin ja suuvesien käytöstä olisi hyvä keskustella hammaslääkärin tai/ja suuhygienistin kanssa ennen niiden käyttöä.

Hampaiden oikea hoito tärkeää lapsesta asti

Kotihoidon rutiininomainen juurruttaminen jo pienelle lapselle on tärkeää. Harjaus tulisi aloittaa kun ensimmäinen hammas on puhjennut suuhun.
Hammastahnan annostelussa hyvänä sääntönä on pikkurillin kynnen kokoinen nokare. Lapsille löytyy ikäluokitellut tahnat, joissa fluorin määrä on sopivissa pitoisuuksissa (ppm = osia miljoonassa).

Myös liiallinen fluorin saanti on mahdollista ja se voidaan havaita hampaiden pinnoilta, kiilteen kehityshäiriöinä. Osassa Suomen paikkakunnista omassa kaivovedessä voi olla liian korkeita fluoripitoisuuksia.

Vastaanotollamme teemme usein ns. fluorauksia korkean kariesriskin omaavien potilaiden suihin. Myös ammattimainen hampaiden putsaaminen, mm. pastaputsi ja ultraäänikäsittelyt edistävät suun terveyttä.

Mikä on sen mukavampaa kuin puhdas ja terve suu!

Ajanvaraus

Bulevardin Hammaslääkäri, Helsinki
Puh. 010 2790 621
Sijainti »

Veikkolan Hammaslääkäriasema
Puh. 010 2790620
Sijainti »
Nettiajanvaraus »

Mäntynummen Hammaspaikka, Lohja
Puh. 010 2790 622
Sijainti»